Walking dead

Horror | Zombi

Fantasztikus zombis horror a közismert sorozat világában. A történet izgalmas, a zombik kellően rémisztőek, a fegyverek használata élethű. Azt hiszem, még ennyire nem féltem a VR-ban. Amikor be kell menni egy elhagyatott, sötét házba és hallod azokat a síron túli hangokat, a hideg futkos majd a hátadon. Készíthetsz magadnak a talált lomokból fegyvereket, egyre erősebb leszel, a várost uraló két rivális banda pedig küldetéseket ad, a te döntésed, hogy hova állsz.
Véres, izgalmas, félelmetes, lenyűgöző játék. A grafika szuper, pillanatok alatt megfeledkezel a valóságról. Ezt ki kell próbálni.

Játékidő: végtelen

Walking dead

Horror | Zombi

A közismert sorozat világába visz el ez a vadonat új VR játék. Egy túlélö mindennapjait éljük át a zombiktól hemzsegő New Orleans-ban. A helyi temetőben egy elhagyott, rozsdás iskolabusz az otthonunk. Ez az egyetlen hely, ahol biztonságban vagyunk. Itt tudunk magunknak az összegyűjtött lomokból fegyvereket készíteni, a talált konzervekből ehető ételt főzni, itt készítjük gyógyszereinket, ködszereinket és este itt hajtjuk álomra fejünket.
A temetőt elhagyva azonban sosem vagyunk biztonságban. Mindenhol élőhalottak kószálnak és ha közel merészkedünk -ami néha elkerülhetetlen- akkor támadnak. Akár többen egyszerre. A játék mechanikája fantasztikus, megragadhatjuk a fejüket az egyik kézzel, a másikkal pedig egy kést és nyissz.
Találunk puskákat, pisztolyokat, késeket, husángokat, gyakorlatilag minden féle fegyverre specializálhatjuk magunkat, de hasznos az elején kitalálni, mi a szimpatikus harcmodor számunkra, hogy abban magas értékeket szerezhessünk. Három alapvető területen fejleszthetjük magunkat: Lőfegyverek, Kések-kardok-bárdok és íjászat. Igen, készíthetünk magunknak íjat és különféle nyilakat. Nagy előnye, hogy könnyen össze tudjuk eszkábálni és csendes. Ha előtted húsz méterre áll hat zombi, egy hatlövetű revolvernél jobb, ha csendesen, egyesével lenyilazzuk őket.
Nagyon félelmetes, de elkerülhetetlen, hogy bemenjünk elhagyatott házakba. Itt mindig hasznos holmit találunk, viszont villany híján általában sötét van. Van ugyan egy zseblámpánk, de általában akkor látjuk meg az élőhalottakat, amikor már nagyon közel vannak.
Nem mi vagyunk az egyetlen túlélők. A várost két rivális banda uralja: a Tower és a Reclame. Amikor élő emberekkel beszélünk, mindig több válaszadási lehetőségünk van, így a történetet mi alakítjuk, döntéseink befolyásolják a játék menetét.
Alkonyatkor megkondulnak a harangok, figyelmeztetve mindenkit, siessenek menedékbe -esetünkben az iskolabuszba- mert éjjel ellepik a zombik a várost és ha kinn maradunk, számíthatunk a vérontásra. A karóránk egyébként mutatja, mennyi időnk van harangozásig, erre nagyon kell figyelnünk.
Mindent egybevetve ez ma talán a legjobb tartalom, folyamatos feszültségben tart, sosem unalmas, a küldetések izgalmasak és kellően nehezek, a fegyverek használata megfelel a valóságnak, nagyon jól eltalált játék. Mi jelentős VR tapasztalattal egy hét alatt vittük végig és mint mondtam, a döntéseink szabadok, így másodszor, harmadszor, századszor is játszható. Az angol nyelvtudás viszont elengedhetetlen.
Ha szereted a borzongást próbáld ki az Arizona Sunshine VR játékot is !

Játékidő: végtelen