Oculus Quest 2 – mindenki Suzukija

Oculus Quest 2 – mindenki Suzukija

A mostani bejegyzésben górcső alá vesszük az Oculus Quest 2-t, a –szerintünk– legjobb választást a VR szemüvegek piacán.

Az eszköz önmagában is komplett rendszer, nem kell hozzá semmi más, csak az, ami a dobozban van:
-A szemüveg
-Kettő kontroller
-USB C töltő
-Kettő darab AA elem (a kontrollerekbe)

A szemüveget felvesszük, végig megyünk a beállításokon, amik pofon egyszerűek, letöltjük a telefonunkra az Oculus APP-ot és máris a virtuális menüben vagyunk.

Jó, ha van HAND TRACKING!

A szemüveg irányítható a kontrollerekkel, vagy – ahogy a fenti képen látható – szabad kézzel is vezérelhetjük. Ez egy nagyon fontos részlet, egyre több olyan tartalmat fejlesztenek, amelyekben a szabad kezünkre van szükség, például az Elixír, ahol varázslótanoncként mindent a kézgesztusainkkal manipulálunk. Jó, ha a VR szemüvegünk készen áll erre a funkcióra.

Játékokat honnan? QUEST STORE!

A Quest 2 saját játékáruházzal rendelkezik, ahol úgy vehetjük meg a kívánt progikat, hogy közben a headsetet le sem kell vennünk. Az áruház a Quest Store és RENGETEG alkalmazás van benne, minden elérhető egy kattintással.

Még egy ütős érv az eszköz mellett: OCULUS LINK

Az Oculus Link segítségével a szemüveget ráköthetjük a PC-re –USB C kábellel (data link kábel és NEM a töltőkábel), vagy vezeték nélkül streamelve (a Virtual Desktop alkalmazással)– és, kapaszkodjatok!!! játszhatunk PC-re fejlesztett VR játékot, mégpedig mindent, ami például a Steam-en fent van. Ha kábellel kötjük a szemüveget a gépre, használat közben még töltődik is, így lazán játszhatunk hat órán keresztül megállás nélkül.

Az eszközben van hangszóró és ha akarjátok, három és feles Jack dugóval a fülest is ráköthetitek.

Egy olyan opció, ami mindenkinek kell: CASTING

Ha szeretnétek, hogy a többiek lássák és hallják azt, amit ti épp a headsetben csináltok, az Oculus Quest 2 ezt is tudja, mégpedig alapból. Felmentek az oculus.com/casting oldalra, a headsetben megnyomjátok a Casting gombot és a képernyőn megjelenik az élő kép és hang.

A kép minősége, felbontása, a mozgások folyamatossága teljesen rendben van. Sok, ennél drágább szemüveg teljesítménye elmarad a Quest 2 mögött. Ha figyelembe vesszük a fent leírt extrákat, nem kérdéses, hogy a VR iránt érdeklődők túlnyomó többségének ez lesz a tökéletes választás. Ha ki szeretnétek próbálni, hívjatok, írjatok, vagy egyszerűen foglaljátok le az oldalunkon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Home